Mein erster Serbisch-Übersetzungstest

Unter der Kategorie „Sprachen“ kann man auch noch andere automatisch übersetzte Texte finden, die vom gleichen Übersetzungsdienst www.translationbooth.com angefertigt wurden (s.Linksammler). Um ihn gegebenenfalls von anderen Translatoren unterscheiden zu können, werde ich diesen Übersetzungsautomaten mit dem Arbeitstitel „TB-Translator“ für „translationbooth-Translator“ benennen.

Vielen Dank an http://www.translationbooth.com.

Linksammler:

07.9.2007: Wie man unschwer erkennen kann, hat sich der Translator den Luxus erlaubt, meinen Namen „Pagel“, der nichts mit der englischen „page“ („Seite“ (dts.)) zu tun hat, sondern von „Paul“, „Pavel“, „Paulus“, „Paulos“, „Pavlos“ abgeleitet ist, zu übersetzen. Es ist aber kein Drama!

07.9.2007: Wie eine erste Vokabelanalyse zeigt, konnte der TB-Translator „ascorbic acid“, „dehydroascorbic acid“ und „diketogulonic acid“ nicht übersetzen. Für mehr ist heute keine Zeit.

Und hier die Übersetzung aus dem Englischen:

Sljedeća stranica (106) od osnivačke teze s predmetom

ISTRAGE REAKCIJE OD DEHYDROASCORBIC I DIKETOGULONIC KISEO UZ POMOĆ OD KALKULATOR JE PODRŽAO INFRACRVEN SPEKTROSKOPIJU ( njemački )

je predstavio pored Detlef stranica od Hermannstein, Kreis Wetzlar , Njemačka

Giessen 1992

je postao je tipkao i je preveo pored i staviti u world wide web s prijateljskim odobravanjem od autora ©2007.

106

5 Sažet

U ovoj tezi , ono si bilo pregledano oksidaciju i redukcija od ascorbic kiseo i dehydroascorbic kiseo redox sustavni ) kao i alkalna hidroliza od dehydroascorbic kiseo DHA ) u diketogulonic kiseo DKG ). Uz pomoć od je potvrdio pružne parametre , standardna i kalibracija spektar od infracrvenih mjera u tvarima , koji sadržavaš H – O – i CO = – veza grupira , metodologija promatrati reakcije s infracrvenim spektroskopijom kao i interpretacija je doživjela bitnu podršku.

Pritom , problemi od keto – enol tautomerism su bili učeni u acetylacetone i ( ISO – ascorbic kiseline. nadalje je pojavio , taj kvadratni korijen cijeni od cijelog izumiranja koeficijent od OC = – rastezanje vibraciju načini , koji je proporcionala u dipole trenutak promijeni , je varirao uporediv kod primjene od susjedne veze grupe. Je mogao progoniti fenomen hidracije od keto grupira s infracrvenim spektroskopijom u jednostavnoj molekuli butanal ). S dehydroascorbic kiseline u rješenje interpretacija je još dvosmisleno zbog nekoliko međusobno izazove od utjecaja. Kako god , jasne razlike su pojavile u H – O – i OC = – rastežući vibraciju područni između kristalan još jedanput – DHA i hidriravši DHA oblik. Jednoznačno deuteration od HO-i grupe su uspjele kod još jedanput – DHA. Za procesa osapunjenja DHA , postojati je odredio funkcionalne coherencies od temperature i pH s aktivacijom energija od kJ / mol. Uz pomoć od elektronska obrada podataka ( EDP ) jedan je mogla odvojiti do tri infracrvenog standarda spektar od D2O rješenja. Ovo su DHA DKG i drugi reductone – slična tvar. PKa cijene od sapuna pravljenje proizvod DKG ), je istraživao pored pH – titriranje i kod infracrvenog spektroskopije , odgovara u poznat pKa cijeni od oxocarboxylic kiseline oxocarbonic kiseline ). Razvoja CO2 u spektar od kuglice mogu biti vođene izdaju decarboxylating decarboxylising decarboxylizing DKG. Kako god DKG je još baš stavi u staju u visokim koncentracijama u rješenju kod 37°C. DKG raspadi reakcije kvalitativno su bile pregledane , idenje brže od koga od DKG – opremiš rješenja također u neutralcu i alkalni pH područni , izuzmu s infracrvenim spektroskopijom , još s spektralnom fotometrijom , svjetlucanje i također elektron paramagnetična rezonanca EPR ) spektroskopija. Od DHA kao i od DKG ono je razvilo rubin – crvena tvar kod visine pH vrijednost. nestabilan protiv zračni utjecaji i mogu biti uvođeni vezu s radicalic procesi. Jedan je našao EPR signaliziraš , koji ukaže R – O? radicals.

je problematičan ta redukcija i oksidacijski su natrunjene nestabilnosti od DHA i DKG. Zato equimolar NADH koncentracije smanje samo polovično DHA u fiziološki pH područni zbog dodatnog DHA osapunjenje. Isto valja s redukcije kod H – S – grupa sadržavajući tvari za koju očitu reakciju naredi poput DHA osapunjenje je bio nađen. Kako god , posrednog državnog kojeg realnog redukcijskog reakcije DHA slijedi , infracrven spectroscopically je li dokazana od reakcija s H – S grupe. Jasan infracrven spectroscopical razlike su bile nađene kod oksidacijske reakcije između izvedenica koje su nesposoban ili sposoban u oblik C6 ) – O – C3 ) prsten

Hvala ti za posjetni US!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Bitte logge dich mit einer dieser Methoden ein, um deinen Kommentar zu veröffentlichen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s


%d Bloggern gefällt das: