Mein erster Ungarisch-Übersetzungstest

Unter der Kategorie „Sprachen“ kann man auch noch andere automatisch übersetzte Texte finden, die vom gleichen Übersetzungsdienst www.translationbooth.com angefertigt wurden (s.Linksammler). Um ihn gegebenenfalls von anderen Translatoren unterscheiden zu können, werde ich diesen Übersetzungsautomaten mit dem Arbeitstitel „TB-Translator“ für „translationbooth-Translator“ benennen.

Vielen Dank an http://www.translationbooth.com.

Linksammler:

06.9.2007: Wie man unschwer erkennen kann, hat sich der Translator den Luxus erlaubt, meinen Namen „Pagel“, der nichts mit der englischen „page“ („Seite“ (dts.)) zu tun hat, sondern von „Paul“, „Pavel“, „Paulus“, „Paulos“, „Pavlos“ abgeleitet ist, zu übersetzen. Es ist aber kein Drama!

06.9.2007: Wie eine erste Vokabelanalyse zeigt, konnte der TB-Translator „ascorbic acid“, „dehydroascorbic acid“ und „diketogulonic acid“ nicht übersetzen. Für mehr ist heute keine Zeit.

Und hier die Übersetzung aus dem Englischen:

Az alábbi oldal (106) a beköszöntõbõl disszertáció a tárggyal

VIZSGÁLATOK REAKCIÓK DEHYDROASCORBIC ÉS DIKETOGULONIC SAV SZÁMOLÓGÉP A SEGÍTSÉGÉVEL TÁMOGATOTT INFRAVÖRÖS SPEKTROSZKÓPIÁT ( Német )

bemutatott Detlef által oldal Hermannstein, Kreis Wetzlar , Németország

Giessen 1992

vált gépelt és lefordított által és tett a világ szélesen pókháló a szerzõ barátságos helyeslésével ©2007.

106

5 Összefoglaló

Ebben disszertáció , vizsgáztatták aszkorbin sav az oxidációt és levonását és dehydroascorbic savat ( átalakítani rendszer ) szintúgy az alkálikus hidrolízise a dehydroascorbic sav DHA ) felé a diketogulonic sav DKG ). A segítségével a kiderített szalagot paraméterek , szabvány és kalibrálás színképek az infravörös mérésekbõl kémiai anyagokban , amelyik tartalmaznak H – O – és társaság = – kötés csoportosít , a módszertan megfigyelni a reakciókat infravörös spektroszkópiával szintúgy az értelmezés tapasztalt egy alapvetõ támogatást.

Ebben a kapcsolatban , a számtanpéldáikat a keto – enol tautomerism tanultak múlva acetylacetone és iso – ) aszkorbin savak. Ez azonkívül elõfordult , az a négyszögletes gyökér az integrális érték kialvás együttható az OC = – nyúló rezgés módok , melyik aránytag felé a dipoláris pillanat cserél , változnak-e összehasonlítható szomszédos kötés az alkalmazása által csoportok. Volt üldözni a jelenségét az hidratálódik keto csoportosít infravörös spektroszkópiával A egyszerû molekulában ( bután ). a dehydroascorbic savak megoldásban az értelmezés vannak-e nyugalom kétértelmûen miatt több kölcsönösen hatnak hatásnak. Azonban , tisztítanak különbségeket keletkezett múlva az H – O – és OC = – nyúló rezgés terület között kristály ismételve – DHA és a hidratálódott DHA forma. egyértelmû a deuteration a HÉ csoportok sikert ért el ismételve – DHA. A folyamatáért saponification az DHA , ott meghatároztak hõmérséklet mûködési következetesség és pH egy aktiválással energiáját kJ / mol. Az elektronikus adatfeldolgozás a segítségével EDP ) egy volt-e felé különálló három infravörös mértékadó színképig D2O oldatok. Ezek vannak-e DHA DKG és másik csökkentés – szeretnek kémiai anyagot. A pKa érték a szappan csináló termék DKG ), megvizsgált által pH – titrál és infravörös spektroszkópia által , megfelel tudott pKa érték oxocarboxylic savak oxocarbonic savak ). CO2 a fejlõdése galacsin színképeikben vezetnének hátat a decarboxylating decarboxylising decarboxylizing DKG. Azonban DKG istállózom még mindig egészen magas összpontosításokban oldatban 37°C. Az DKG felbomlás reakciók minõségi vizsgáztattak , túlhaladás DKG – raktáron levõ megoldások is múlva a semleges és alkálikus pH terület , teszel az infravörös spektroszkópiával , lecsendesítenek a kísértetszerû fotometria , a fluoreszkálás és is az elektron paramágneses rezonancia EPR ) spektroszkópia. DHA szintúgy DKG fejlesztett egy rubinvörös – piros kémiai anyagból magas pH érték. hoznának bizonytalan légi hatások ellen és doboz kapcsolatban radikalizmus feldolgoz. Egy talált egy EPR jel , amelyiknél mutat R – O?

szótövek problémás a levonást és oxidáció befolyásolnak DHA és DKG instabilitásaik által. Azért equimolar NADH összpontosítások levonnak csak nem teljes az DHA múlva a fiziológiai pH terület a további DHA miatt saponification. Ugyanaz érvényes csökkentésekkel által H – S – csoport tartalmaz-e kémiai anyagokat melyik egy látható reakcióért rendet hasonló az DHA saponification találtak. Azonban , egy közbeesõ állapot melyik a valóságos csökkentés DHA reakciója követ , infravörös spectroscopically bebizonyítanak-e reakciók által H – S csoportok. Tisztítanak infravörös spectroscopical különbségeket találtak oxidációnál reakciók származékok között amelyikek vannak-e tehetetlen vagy képes formának egy C6 – O – C3 cseng

Köszönnek látogató Amerika!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Bitte logge dich mit einer dieser Methoden ein, um deinen Kommentar zu veröffentlichen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s


%d Bloggern gefällt das: